Harcsafilé kókusztejes lime mártással, rizstésztával
Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes
Hozzávalók:
- 40 dkg harcsafilé
- 3 dl kókusztej
- 4 db lime
- 4 db (thai) citromfű
- ½ fej hagyma
- 1 cs koriander zöld
- 20 dkg rizstészta
- 1 dl olaj só
Elkészítés
A kókusztejet egy kis lábosba öntjük, megsózzuk. Beletesszük a 3-4 darabra vágott hagymát, nagyobb darabokra tördelt citromfüvet, 2 lime levét, és összeforraljuk. A hal szeleteket megsózzuk, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A rizstésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A rizstészta köretet, és a megsült halfilét a kókusztejes mártással meglocsoljuk, és az ízben is kiválóan harmonizáló korianderrel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!