Gyümölcstorta

 

gyümölcstorta gluténmentes

Hozzávalók:

20 dkg Bezgluten extra univerzális liszt
½ csomag sütőpor
3 tojás
15dkg cukor/nyírfacukor/eritrit
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só

Töltelékhez:

1 csomag Haas pudingpor (vaníliás)
gyümölcs ízlés szerint
Haas tortazselé

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.

Míg sül a piskótánk, készítsük el a pudingot a leírás szerint kókusztejjel/rizstejjel vagy akár laktózmentes tejjel.  Kicsit hagyjuk kihűlni, majd kenjük a megsült tésztára. Ízlés szerint tehetünk rá epret,  barackot, szőlőt, banánt stb.

Készítsük el a zselatint és öntsük a piskótára. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára és már fogyaszthatjuk is.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.