Cukkinis tócsni
A cukkini nem csak egészséges, de finom is. Alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrában is kiváló élelmiszer. Cukkiniből készíthetünk főzeléket, salátákat, krémlevest, rakott-töltött ételeket, palacsintát, tócsnit, lecsót.
A cukkinis tócsnit elkészíthetjük sütőben is és használhatunk magas rosttartalmú gluténmentes lisztkeveréket, mint például barna rizslisztet vagy gluténmentes zablisztet, köleslisztet, hajdinalisztet, lenmaglisztet.
Hozzávalók:
3 db cukkini
1-2 evőkanál (látni fogjuk, hogy mennyit vesz fel) rizsliszt/ barna rizsliszt/ gluténmentes zabliszt/szezámmagliszt
3 tojás
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk majd lereszeljük és összekeverjük a tojással, liszttel. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával.
Palacsintasütőben felolvasztunk egy kevés zsiradékot, és kisebb korongokat sütünk.
Készíthetjük a sütőben is: sütőpapírral bélelt tepsit megkenjük egy kevés olajjal és beletesszük a kisebb korongokat, félidőben megfordítjuk és pirosra sütjük.
Magában is nagyon finom, de kínálhatjuk tejföllel és sajttal is.
Kiemelt szavak: gluténmentes, recept, receptek.
Közvetlen link.