Cukkinis tócsni

A cukkini nem csak egészséges, de finom is. Alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrában  is kiváló élelmiszer. Cukkiniből készíthetünk főzeléket, salátákat, krémlevest, rakott-töltött ételeket, palacsintát, tócsnit, lecsót.

A cukkinis tócsnit elkészíthetjük  sütőben is és használhatunk magas rosttartalmú gluténmentes lisztkeveréket, mint például barna rizslisztet vagy gluténmentes zablisztet, köleslisztet, hajdinalisztet, lenmaglisztet.

cukkinis tócsni gluténmentes2

 

Hozzávalók:

3 db cukkini

1-2 evőkanál (látni fogjuk, hogy mennyit vesz fel) rizsliszt/ barna rizsliszt/ gluténmentes zabliszt/szezámmagliszt

3 tojás

ízlés szerint só, bors, fokhagyma

Elkészítés:

A cukkinit alaposan megmossuk majd  lereszeljük és összekeverjük a tojással, liszttel. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával.
Palacsintasütőben felolvasztunk egy kevés zsiradékot, és kisebb korongokat sütünk.

Készíthetjük a sütőben is: sütőpapírral bélelt tepsit megkenjük egy kevés olajjal és beletesszük a kisebb korongokat, félidőben megfordítjuk és pirosra sütjük.

Magában is nagyon finom, de kínálhatjuk tejföllel és sajttal is.

A bejegyzés kategóriája: Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.