Cukkinis muffin

 


Hozzávalók:

50 dkg cukkini,

25 dkg tönkölyliszt/gluténmentes liszt

fél csomag sütőpor,

10 dkg olvasztott sütőmargarin,

2 db tojás,

1 kis pohár natúr joghurt/laktózmentes joghurt

10 dkg vöröshagyma,

1 nagy gerezd fokhagyma,

1 teáskanál só,

ízlés szerint őrölt fekete bors (lehet egy csapott teáskanál),

kevés pirospaprika

Elkészítés:
A cukkinit a lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. Az olvasztott margarint a tojásokkal jól elkeverjük, majd belepréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a joghurtot és a jól kinyomkodott cukkinit. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, majd a cukkinis masszához adjuk. A tésztát a papírral bélelt formába kanalazzuk.

180 fokos sütőben 18- 20 perc alatt készre sül.

Tápanyagtartalom 1 főre: 168 kcal, 19 g szénhidrát

A muffin-t elkészíthetik laktózmentesen, tejmentesen és gluténmentes változatban is.

Jó étvágyat Kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Diabetikus receptek, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Reformtáplálkozási receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.