Csőben sült karfiol
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol,
2 dl 12 %-os tejföl/laktózmentes tejföl/rizstejszín
2 dl kefir/laktózmentes joghurt/szója vagy kókuszjoghurt
2 tojás,
40 dkg csirkemell,
20 dkg sovány sajt (lereszelve)/Violife sajt
Gluténmentes zsemlemorzsa,
Tejmentes margarin
Elkészítés:
Sós vízben előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. Közben egy tálban összekeverjük a zsírszegény tejfölt, és joghurtot, a 2 tojást, és a reszelt sajtot úgy, hogy a sajtból maradjon a tetejére is. A csirkemelleket roston elősütjük. Kivajazunk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe tesszük a csirkemellet, a jól lecsöpögtetett karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Kiemelt szavak: cukorbetegség, egészséges életmód, életmód, elhízás, fogyókúra, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, laktózérzékenység, laktózintolerancia, lisztérzékenység, recept, receptek, Reform táplálkozás, Tejcukor mentes diéta.
Közvetlen link.