Meggyes/Cseresznyés pudingos torta
Hozzávalók a piskótához:
20 dkg Nutri Free kenyérliszt/Schar mix B
½ csomag sütőpor
3 tojás
4 evőkanál nyírfacukor és 4 evőkanál eritrit
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Töltelékhez:
meggy vagy cseresznye
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl rizstej/kókusztej/laktózmentes tej
20g lapzselatin
édesítő, citromlé, fahéj, szegfűszeg, rumaroma ízlés szerint
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük, végezzünk tűpróbát. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.
Töltelék elkészítése:
A krémhez a szokásos módon megfőzzük a pudingot, majd időnként megkeverve kihűtjük.
Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára. A cseresznyét felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, rumaromával és egy pár percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük a levét. A cseresznyét jól lecsepegtetjük, majd a pudingos piskótára szórjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.
A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint, felforraljuk a gyümölcslevet, majd lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott zselatint a lébe keverjük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a puding tetejére, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető délutáni édesség. Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt szavak: cukorbetegség, gluténmentes, gluténmentes élelmiszer, lisztérzékenység, recept, receptek.
Közvetlen link.