Cseresznyés/Meggyes pudingos torta

 

Pudingos cseresznyetorta gluténmentes

Hozzávalók a piskótához:

20 dkg Bezgluten extra univerzális liszt
½ csomag sütőpor
3 tojás
4 evőkanál nyírfacukor és 4 evőkanál eritrit
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só

Töltelékhez:

cseresznye befőtt/meggy befőtt
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl rizstej/kókusztej/laktózmentes tej
20g lapzselatin
édesítő, citromlé, fahéj, szegfűszeg, rumaroma ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

Pudingos cseresznye tortaszelet gluténmentes

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük, végezzünk tűpróbát. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.

Töltelék elkészítése:

A krémhez a szokásos módon megfőzzük a pudingot, majd időnként megkeverve kihűtjük.

Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára. A cseresznyét felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel,  citromlével, rumaromával és egy pár percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük a levét. A cseresznyét jól lecsepegtetjük, majd a pudingos piskótára szórjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.

A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint, felforraljuk a gyümölcslevet, majd lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott zselatint a lébe keverjük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a puding tetejére, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető délutáni édesség. Jó étvágyat kívánunk!

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.