Schar kalács receptje

Gluténmentes kenyér

Schar kalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg Schar MixB
  • 6 dkg margarin
  • 20 g élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2,5dl tej
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral elkeverjük. A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az élesztős tejet, és a mazsolát. A tésztát alaposan kidolgozzuk, kiolajozott kenyérformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.

Kategória: Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.