Laktózmentes citromos túrótorta egyszerűen

Túrótorta

gluténmentes,laktózmentes

Hozzávalók:

  • 2 doboz 12% -os laktózmentes tejföl vagy joghurt
  • 15 dkg cukor / xilit
  • 1 rúd vanília
  • 4 tojás
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 2 bio citrom

Elkészítés:

Túrótorta
Egy lapos süteményestálat, vagy piteformát kibélelünk zsírpapírral. A citromokat megmossuk, az egyiket kisebb darabokra vágjuk, kimagozzuk, héjastól az aprítógépbe tesszük, a másiknak lereszeljük a héját, a húsát kiszedegetjük a hártyák közül, ezt félretesszük A citromot, a tojásokkal és a cukorral pépes-krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, ezzel tovább keverjük, de nem kell, hogy a túró teljesen egynemű legyen. Beledolgozzuk a keményítővel csomómentesre kevert laktózmentes tejfölt, majd a citromhéj és a citrom darabkák is jöhetnek, végül a vanília kikapart magjai.

Az egészet a formába öntjük és mehet a 170 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc kell, hogy megsüljön.

Tipp: Sütés előtt vegyes gyümölcsökkel színesíthetjük.
A süteményekbe szőröstül-bőröstül beleaprított citrom ötletét Kollár Anitától lestük el.

A süteményt természetesen elkészíthetjük normál tejből és tejfölből is.

A bejegyzés kategóriája: Desszert, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.