Könyvajánló a vitaminokról

Angela Maria Mauri, Kossuth Kiadó: A nélkülözhetetlen vitaminok

vitaminok

Tartalomból:

A vitaminok rendkívül fontosak szervezetünk számára, és éppen ezért nem hiányozhatnak a mindennapi étkezésünkből! De vajon mik is pontosan és milyen a hatásmechanizmusuk? Mely vitaminok fordulnak elő az egyes ételeinkben? Vajon a táplálékkiegészítőknek mi is a szerepük? Könyvünkkel az a szándékunk, hogy egy olyan megbízható és gyakorlati vezérfonalat kapjon az olvasó, mely mindezekre a kérdésekre – és számos más kérdésre is – választ ad az egészségünk számára oly rendkívüli és nélkülözhetetlen szerek fogyasztásával kapcsolatban, mint amilyenek a vitaminok.

 

Mühleib, Friedhelm Dr, Holló és Társa Könyvkiadó

 

vitaminok könyv

Tartalomból:

 

  • A vitaminok biztosítják anyagcserénk jó működését, szabályozzák az energia-háztartást és a sejtnövekedést, segítik a zsírok lebontását és a fehérjék felépítését, erősítik az idegrendszert, javítják ellenálló képességünket, védik bőrünk és hajunk szépségét, egészségét
  • Mennyi vitamint igényelnek a felnőttek, a gyermekek és az idősek, a terhes nők és a szoptató anyák, illetve a betegek és a lábadozók?
  • Hogyan hatnak a vitaminok, és mennyit igényel belőlük a szervezetünk? Mik a legfontosabb vitaminokhoz hasonló anyagok?
  • Hasznos tanácsokat kapunk az élelmiszerek vásárlásához, tárolásához és elkészítéséhez. Receptötletek a mindennapokra.
  • Teszt: “Milyen az Ön vitmainprofilja?”
  • Melyek a legjobb vitaminforrások, mik az egyes vitaminok hiányának következményei, a túladagolás veszélyei? A vitaminok mint antioxidánsok.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb hasznos, Könyv ajánló
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.