Kollár Anita: Gluténmentes és finom! szakácskönyv

gluténmentes és finom


Tartalomból

Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes diétát megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!

Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények – csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.

A könyv üzenete, hogy a diétázóknak nem kell lemondaniuk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát. De azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is bátran megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.

Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Több mint 10 éve dolgozik Stahl Judit mellett, ő volt a szakácskönyvek első számú tesztfőzője, valamint négy éven át a Stahl magazin vezető szerkesztője. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, jelenleg a Kulinária Kiadó vezető szerkesztőjeként dolgozik. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.

A könyv üzletünkben is megvásárolható

A bejegyzés kategóriája: Könyv ajánló
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.