Konjac liszt

NoCarb konjac liszt

Gliadin/gluténmentes, íztelen, szagtan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető. Az egyik legfőbb előnye, hogy nagyon kevés mennyiséggel komoly állagváltozást/javítást lehet elérni.
Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat főzelékek, szószok, levesek sűrítésénél, készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé, alkalmazható maglisztből készülő sütemények alapanyagához adaléknak (szárazanyag tartalom max 10%-ig, illetve egy –két kiskanálnyit érdemes adni, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni.

A maglisztekből hiányzik a glutén – ez az amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sütés termékek nem “fűrészporos” jellegűek. A maglisztekben nincs glutén – ami jó – viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik.

Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből.
Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma csaknem szénhidrát és zsírmentes. Fogyni vágyóknak javasolt napi legalább 4 g liszt vagy abból készült étel fogyasztása. (legalább 2 alkalommal 2 g liszt ebéd és vacsora előtt fél órával, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett)
Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

Konjac liszt webáruházunkon keresztül is megvásárolható

A bejegyzés kategóriája: DiétABC Arhívum
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.