Egyszerű, gyors desszertek Halloween-ra, glutén,-tej és tojásmentes
Magos keksz
gluténmentes,tejmentes,laktózmentes,tojásmentes, édesítőszerrel
Hozzávalók:
15 dkg durvára őrölt dió
15 dkg durvára őrölt mandula
15 dkg gluténmentes hajdinaliszt
fél dl méz/ 5 evőkanál nyírfacukor
rizstejszín, amennyit felvesz
reszelt citrom/narancshéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, kis golyót formázunk belőle, majd sütőpapíron ellapítjuk és 180 fokon kb. 7-10 percig sütjük.
Kókuszos aszalt szilvás sütőtökgolyók
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
350 g sütőtök
50 g kókuszreszelék+kb.100 g a forgatáshoz
100 g finomra őrölt mandula
100 g aszalt szilva
3 evőkanál zsírszegény kakaópor
100 g cukor
1 citrom leve
200 g keksz (Gullon María gluténmentes keksz)
Elkészítés:
A tököt megmossuk felszeleteljük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, megvárjuk még kihűl, majd lehúzzuk a héját. Az aszalt szilvát, mandulát, kekszet aprítógépben összeaprítjuk, hozzáadjuk a kakaóport, sütőtököt, kókuszreszeléket, cukrot, citrom levét és összedolgozzuk. Amikor összeállt a massza kis golyókat formázunk és kókuszreszelékbe vagy fondantba mártjuk.
Sütőtökös diós keksz
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, édesítőszerrel
Hozzávalók:
10 dkg reszelt tök
10 dkg nyírfacukor
10 dkg gluténmentes hajdinaliszt
10 dkg darált dió
10 dkg Liga margarin
2 kanál rizstejszín/kókusztejszín
1/2 kk. szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1 kk. fahéj
Elkészítés:
Az egészet összegyúrni és fél órára hűtőbe tenni, diónyi gömböket formázni, majd tepsiben lelapítani. Közepébe tehetünk 1 szem diót.
180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Sütőtökös-csokis keksz
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
250 g sült tök
280 g gluténmentes liszt (Schar mix B)
200 g cukor
100 g csokicsepp (tejmentes étcsoki)
1 tojás
1 dl olaj/kókuszzsír
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2-3 teáskanál fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
A tököt megmossuk majd kb. 40 perc alatt 180 fokon megsütjük. Megvárjuk még kihűl, majd lehúzzuk a héját és összekeverjük a tojással,cukorral és az olajjal. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal, sóval, csokicseppel majd a sütőtökös masszához adjuk. Az egészet jól összekeverjük és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 1-2 cm-re halmokat tesszük és 10 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Nagyon puha, omlós tésztájú kekszet kapunk, ami több napig is eláll.
Garantáltan a gyerekek és felnőttek kedvence lesz.
Sütőtökös muffin
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes,édesítőszerrel
Hozzávalók:
2 bögre reszelt sütőtök (kb. 35 dkg)
2 tojás
1 dl étolaj, vagy kókuszzsír
10 dkg nyírfacukor
1 bögre hajdinaliszt (kb. 15 dkg)
1 bögre mandulaliszt, vagy darált mandula (kb. 15 dkg)
5 dkg kókuszreszelék
3 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Egy közepes méretű kaliforniai tökről a fejrészt vágjuk le, vágjuk ketté, kaparjuk ki a magokat, szeleteljük fel és amíg a sütit készítjük süssük meg. A tök másik, hosszúkás felét hámozzuk meg és reszeljük le. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. A tojásokat, az olajat, és a nyírfacukrot külön keverjük össze, hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a sütőtököt is a masszába forgatjuk. Papírral bélelt muffin formába kanalazzuk, és 190 ° C-on 15-20 percig sütjük.
A muffin-t természetesen elkészíthetjük sima lisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből is. Nagyon finom sütemény.
Kiemelt szavak: életmód, ételallergia, gluténmentes, Gluténmentes diéta, gluténmentes élelmiszer, halloween, Táplálékallergia, Tejcukor mentes diéta, tejmentes, üzlet.
Közvetlen link.