Diéta A-Z a TV Paprikán!

2012-ben újra a TV műsorán láthatja a Diéta A-Z-ig receptműsorait.

A DiétABC megnyitás óta nap, mint nap találkozunk a különböző diétákkal, a felhasználható alapanyagokkal kapcsolatos gyakorlati kérdésekkel, ill. sok esetben tájékozatlansággal. Így merült fel egy olyan diétás főzőműsor gondolata, mely az adott diétában lényeges ételkészítési praktikák mellett, közérthető módon segít megismerni a különböző diéták alapelveit, felhívja a figyelmet az alapanyagok fontosságára, ezek helyes kiválasztására is. Kiderül, mire kell figyelni vásárláskor, hogyan lehet kihagyni az egyébként megszokott étrendből, hagyományos fogásokból az allergiát vagy betegséget okozó összetevőket.

A gondolat megvalósult!

A TV Paprika 2010 -ben indította el a DiétABC közreműködésével készült 15 epizódból álló új gasztronómiai sorozatát Diéta A-Z címmel.

A Diéta A-Z glutén érzékeny, laktózintoleranciás, tejfehérje érzékeny, fehérjeszegény diétát tartók, és cukorbetegek számára ad praktikus tanácsokat, táplálkozási információkat és mutat be egészséges és ízletes recepteket.

Az első  8 részgluténmentes diéta kritikus pontjaival foglalkozik.
Kenyér, péksütemény, tészta ételek, édességek, gyorsan készíthető, praktikus ételek kerülnek bemutatásra. Érintjük a lisztérzékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb diétás szempontokat, úgymint átmeneti laktóz érzékenység, tápanyagpótlás, roborálás.

A következő 2 részben jelenik meg a kevésbé ismert fehérjeszegény diéta. Ennek kapcsán beszélünk a fenilketonuriáról és más veleszületett anyagcse re betegségekről, egyéb alacsony fehérje bevitelt igénylő állapotokról: máj, vesebetegség, allergia.

Az utolsó 5 részben a magyar lakosság közel 8 %-át érintő cukorbetegség kerül a középpontba, hangsúlyt fektetve az újabb fogalmakra, táplálkozási alapelvekre és a beteg edukáció fontosságára.

A műsorban a TV Paprika séfje, Serényi Zsolt, Kiss Erika és Herczeg Szilvia dietetikusok segítségével mutatja meg, hogy a speciális étrend nem feltétlenül jelent rosszabb minőségű, alacsonyabb értékű táplálkozást. Sőt, helyes alapanyag választással és jól kitalált receptekkel akár magasabb értékű is lehet.

A műsor sugárzási idejét ide kattintva érheti el

 

A bejegyzés kategóriája: DiétABC Arhívum
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.