Vaníliás kifli / hókifli glutén-, tejmentes

Hozzávalók:


25 dkg liszt /Schar MixB, Bezgluten háztartási liszt/

12,5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
18-20 dkg vaj / tejmentes margarin
12,5 dkg darált dió vagy mogyoró
Díszítés:
6 dkg finom szemű cukor vagy porcukor
4 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk.  A kapott tészta puhább állagú, kissé
ragacsos lesz,  ezért folpackba csomagoljuk és kb. fél órán át hűvös  helyen pihentetjük.

A munka felületet, gyúródeszkát szórjuk meg rizsliszttel.
A tésztából formázzunk 2 cm vastag rudat és ezt
kb. 1,5 cm hosszú szeletekre daraboljuk.

A darabokat kisujjnyi vastagra sodorjuk, végüket elvékonyítjuk
és kifli formára hajtjuk.

Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, a kiflik között legalább 2-3 cm távolságot hagyjunk.

200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C) előmelegített sütőben
10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.

A kifliket még melegen megforgatjuk a vaníliás cukor és porcukor keverékben.

Próbálják ki Önök is! Jó étvágyat Kívánunk!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.