Padlizsán

Padlizsán vagy más néven tojásgyümölcs

padlizsán

Európában a XIII-XIV. században vált ismertté. Biológiai értéket elsősorban foszfor, mész és cukortartalma adja.A padlizsánt nem tekintjük gyógynövénynek.

Padlizsán táplálkozás élettani hatása

  • Magas antioxidáns tartalmánál fogva akadályozza a rákos sejtek szaporodását.
  • Fogyasztása jó hatással van a vese, máj-és cukorbetegek étrendjében.
  • Vérképző hatású, bélgyulladásgátló és vizelethajtó
  • Alacsony kalóriatartalma révén ideális táplálék a fogyókúrában
  • Csökkenti a koleszterin szintet és segíti a C-vitamin hasznosulását
  • Jelentős a C-vitamin, folsav, niacin és pantoténsav tartalma.
  • Ásványi anyag tartalma közül kiemelkedik a kálium, foszfor, magnézium és kalcium.
  • Alacsony a nátrium tartama
  • Felhasználása sokrétű, elkészíthetjük sütve, töltve, párolva, levesnek és mártásnak is.
  • Szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében

Tápérték 100 g padlizsánban:

Energia:113kJ/27kcal

Fehérje: 1,3g

Szénhidrát: 4,8g

Zsír: 0,0g

Élelmi rost: 2,58g

Kalcium: 10mg

Kálium: 145mg

Foszfor: 21mg

Magnézium: 16mg

Nátrium: 3mg

Folsav: 31qg

C-vitamin: 30qg

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.