Kenyérsütőgépben sült kenyér Bezgluten kenyérlisztből
Hozzávalók:
- 500 ml langyos víz
- 50 dkg Bezgluten kenyértészta liszt
- 2-3 ek pattogatott amarant / őrölt hajdina/psyllium
- 2 kk cukor
- 3 evőkanál olaj
- 1 kk só
- 20 g friss élesztő, vagy 1 tasak szárított élesztő
A kenyérsütő gép üstjét kiolajozzuk. A hozzávalókat a folyadékkal kezdve a tartályba öntjük. A programok közül a rövidebb, kb. 2-2,5 órás programot válasszunk. Ha a teteje nem pirulna eléggé, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel, kenjük meg olajjal. Amint elkészült borítsuk rácsra. Szeletelni csak akkor szabad, ha teljesen kihűlt.
TIPP:
A kenyér bélzete szellősebb lesz, tovább puha marad, ha 2-3 evőkanál pattogatott amarantot, vagy durvára őrölt hajdinát/psylliumot keverünk a liszthez.