Kenyérsütőgépben sült kenyér Bezgluten kenyérlisztből

gluténmentes kenyér

Hozzávalók:

 

  • 500 ml langyos víz
  • 50 dkg Bezgluten kenyértészta liszt
  • 2-3 ek pattogatott amarant / őrölt hajdina/psyllium
  • 2 kk cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kk só
  • 20 g friss élesztő, vagy 1 tasak szárított élesztő

A kenyérsütő gép üstjét kiolajozzuk. A hozzávalókat a folyadékkal kezdve a tartályba öntjük. A programok közül a rövidebb, kb. 2-2,5 órás programot válasszunk. Ha a teteje nem pirulna eléggé, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel, kenjük meg olajjal. Amint elkészült borítsuk rácsra. Szeletelni csak akkor szabad, ha teljesen kihűlt.

TIPP:

A kenyér bélzete szellősebb lesz, tovább puha marad, ha 2-3 evőkanál pattogatott amarantot, vagy durvára őrölt hajdinát/psylliumot keverünk a liszthez.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.