Gluténérzékeny családok jelentkezését várjuk adománygyűjtő akcióban való részvételre

Az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány és a DiétABC-t üzemeltető P.Geri Kft. 2016.11.14.- 2016.12.12. között ismét élelmiszergyűjtő akciót szervez olyan családok számára, akiknek egy vagy több családtagjuk is gluténérzékeny.

2015-ben 35 családnak tudtunk tartós élelmiszerekkel, gluténmentes alapanyagokkal, édességgel és sok könyvvel segíteni, az idén szeretnénk még több helyre eljutni és további családoknak gondtalanabbá tenni az ünnepet.

Az akciót azért indítottuk el, mert tudjuk, hogy a gluténérzékenységgel élő családokra hatalmas anyagi terhet ró az alapvető élelmiszerek beszerzése, melyhez segítséget jelenleg sehonnan sem várhatnak. A nehézségeket tovább tetézi, hogy a vidéken lakók számára ezeknek a termékek többsége elérhetetlen, hiszen még mindig korlátozott a gluténmentes termékek választéka.

Adománygyűjtő akció részletei:

Ki kapja a csomagot?

A kedvezményezettek az alapítványnál személyesen és/vagy írásban jelentkező családok közül kerülnek ki, kiválasztásukról a Heim Pál Kórház Coeliakia Centruma, az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány dönt majd a bekérkező levelek alapján.

Mindenki csak saját részére, családjának kérhet adományt, harmadik fél ajánlása alapján nem tudjuk teljesíteni a kérést!

Az adománygyűjtést koordinálását és a diétáknak megfelelő csomagok összeállítását, ellenőrzését a P.Geri Kft (DiétABC) végzi Sereg Dóra dietetikus segítségével.

Akcióban való részvétel feltételei:

A résztvevő család egy vagy több tagjánál cöliákiát diagnosztizáltak, a jelenleg elfogadott hivatalos diagnosztikai kritériumok szerint.

Jelentkezés módja

Egy e-mailt kell írni az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány részére az ekultura@ekultura.hu e-mail címre, vagy ha erre nincs lehetősége akkor a 1117 Budapest, Irinyi J. u. 30. postacímre.

“Tisztelt Ekultura.hu Kulturális Alapítvány!

Jelen levelemmel szeretnék részt venni a „Tedd édessé! – egy gluténérzékeny család karácsonyát – „, akcióban.

 

Az Ekultura Kulturális Alapítvány a Heim Pál kórház coelakia centrummal karöltve választja ki az adományozottakat.

Az akció során az alapítvány a birtokába került adatokat és információkat csak és kizárólag az adományozás megvalósításának céljából kezeli és használja fel, azt semmilyen esetben nem adja át harmadik félnek.

Tavalyi akcióról készült galériánkat itt tudja megtekinteni.

weboldalkep-kicsi

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.