Cukkinis, burgonyás rakott hús

Rakottas2

 

Hozzávalók:

5-6 db közepes burgonya (lehet édesburgonya is)

1 db közepes cukkini

1-1 közepes fej vöröshagyma és lila hagyma

4 szelet hús (sertéskaraj, pulykacomb, pulykamell tetszés szerint)

2 kis doboz sovány tejföl, vagy diétától függően laktózmentes tejföl, rizstejszín, kókuszkrém

150 g trappista sajt/Violife növényi sajt vagy tejmentes diétában 2 tojás a sűrítéshez

só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma

kevés olívaolaj vagy kókuszolaj

 

Elkészítés:
A burgonyát héjában előfőzzük, ujjnyi vastag karikára vágjuk. Az édesburgonya előfőzés nélkül is jól átsül, azt hámozás, felkarikázás után nyersen rakjuk a zsiradékkal kikent tepsi vagy jénai tál aljába.

A hagymát és cukkinit karikára vágjuk, a cukkinit besózzuk. A sertés húst kissé kiklopfoljuk, ha pulykából készítjük erre nincs szükség, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint foghagymával ízesítjük.

A cukkinit kinyomkodjuk és a fele mennyiséget a burgonyára rétegezzük, erre jön a lilahagyma, majd a hús szeletek, ismét cukkini és végül a vöröshagyma.

A tálat lefedjük és 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütési idő a hústól függ.
A sajtot lereszeljük és a tejfölhöz keverjük.
Tejmentes készítésnél a rizs-vagy kókuszkrémet elkeverjük a felvert tojásokkal.

A rakottas tetejére öntjük a tejfölös, vagy kókuszkrémes mártást és még 20 percre visszatesszük a sütőbe, de már ne feddjük be újra.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés kategóriája: Aktuális, Főétel, Gluténmentes Ételek, gluténmentes receptek, Receptek, Tej mentes receptek, Tejcukor mentes receptek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.